Forums
Fibronet.dk :: Forums :: Min hverdag og anden hyggesnak - ÅBEN sektion :: Hyggehjørnet
 
<< Forrige indlæg | Næste indlæg >>
Lidt godt til ganen
Gå til side  1 2 3 4 5 6 7 8 9
Bestyrer: Bette Pjok, Engel
Ophavsmand Indlæg
majbrit
21 okt 2009, 18:36:29
Registeret medlem #312
Oprettet: 07 sep 2009, 19:45:35

Postnr. og By: 8850 bjerringbro
Indlæg: 2175
 Her kommer lige et par opskrifter til jer.
 Jeg  og min familie har haft meget glæde af dem.
 Specielt tærten , som jeg kun laver til jul, he, he.tongue.png
 Den nærmere sig jo.cheesey.png
 Knus majbrit
Tilbage til toppen
majbrit
21 okt 2009, 18:42:49
Registeret medlem #312
Oprettet: 07 sep 2009, 19:45:35

Postnr. og By: 8850 bjerringbro
Indlæg: 2175
Her kommer de, efter lidt start problemer.
Majbrit


Marcipan tærte
Dej: 100g margarine, 150g mel, 50g sukker, 1/2 æg . Blandes og hviler en time

Fyld: 250g marcipan, 100g smeltet margarine, 100g flormelis, 1 æg
.Dette skal røres sammen

Pynt: nødder og cocktailbær, der bruges noget af dejen til at lave fletning.


Bages ved 200 grader i ca.25 min.
Bedst efter frysning

Denne opskrift er ikke lige frem sund, men den smager godt.

.......................................................................................                          


Franske skovtursbrød 14 – 16 stk.
(eller 1 franskbrød)

4 dl. håndvarmt vand25 g. gær1 ½ tsk. salt3 spsk. oliven – eller rapsolie125 g. groft rugmelCa. 450 g. hvedemel 100 g. revet gulerod (kan udelades)

Vand og gær røres sammen, saltet tilsættes sammen med olien og evt. revet gulerod, rugmelet og til sidst hvedemelet lidt efter lidt.
Dejen skal være blank og sej.
Dejen formes til små flütes,
boller eller franskbrød.

Bollerne trykkes flade og sættes på en plade, så de vokser sammen.
Hæver til dobbelt størrelse.
Bages midt i ovnen i 12 – 15 min. v. 225 grader i alm ovn.
Varmluftovn 12 – 15 min. v. 200 grader midt i ovnen.
Franskbrødet bages v. 200 grader i 35 – 40 min. (fra Gyldendals bagebog) Smager godt og er sundt


[ Redigeret 21 nov 2011, 18:32:09 ]
Tilbage til toppen
Bodil
21 okt 2009, 18:53:54
Gæst
majbrit den tærte tror jeg er fantastisk, men godt der også er noget sundt hi hi

hold da op ja vi nærmer os julen,,,

    fibknuz Bodil
Tilbage til toppen
Tina
21 okt 2009, 22:19:03
Registeret medlem #310
Oprettet: 04 sep 2009, 22:36:08

Postnr. og By: Nordjylland
Indlæg: 500
Prøver lige igen, jeg kan desværre ikke læse de små bogstaver, vil i ikke nok være venlige at skrive med større skrift, jeg holder også meget af at bage, jeg har lige fundet 4 opskrifter til diabetikere, som jeg vil prøve inden jul.

Knuz Tina.
Tilbage til toppen
majs
21 okt 2009, 22:50:23
Registeret medlem #216
Oprettet: 06 okt 2008, 22:01:54

Postnr. og By: 7760 Hurup Thy
Indlæg: 2069
Jeg skal også lige have lækkerierne forstørret:

Her kommer de, efter lidt start problemer.
 Majbrit


Marcipan tærte
Dej: 100g margarine, 150g mel, 50g sukker, 1/2 ægBlandes og hviler en timeFyld: 250g marcipan, 100g smeltet margarine, 100g flormelis, 1 ægDette skal røres sammenPynt: nødder og cocktailbær, der bruges noget af dejen til at lave fletning.Bages ved 200 grader i ca.25 min.Bedst efter frysning Denne opskrift er ikke lige frem sund, men den smager godt.  -------------------------------------------------------------------------------------------------                                 Franske skovtursbrød 14 – 16 stk.                                (eller 1 franskbrød) 4 dl. håndvarmt vand25 g. gær1 ½ tsk. salt3 spsk. oliven – eller rapsolie125 g. groft rugmelCa. 450 g. hvedemel100 g. revet gulerod (kan udelades) Vand og gær røres sammen, saltet tilsættes sammen med olien og evt. revet gulerod, rugmelet og til sidst hvedemelet lidt efter lidt. Dejen skal være blank og sej. Dejen formes til små flütes,boller eller franskbrød. Bollerne trykkes flade og sættes på en plade, så de vokser sammen. Hæver til dobbelt størrelse.Bages midt i ovnen i 12 – 15 min. v. 225 grader i alm ovn.Varmluftovn 12 – 15 min. v. 200 grader midt i ovnen.Franskbrødet bages v. 200 grader i 35 – 40 min.                 (fra Gyldendals bagebog) Smager godt og er sundt
Tilbage til toppen
Profil Privat Besked


[ Redigeret 21 okt 2009, 22:51:35 ]
Tilbage til toppen
majbrit
29 okt 2009, 22:07:55
Registeret medlem #312
Oprettet: 07 sep 2009, 19:45:35

Postnr. og By: 8850 bjerringbro
Indlæg: 2175
Hej Majs
Tak for forstørelsen,da det gav nogle problemer med at sætte dem ind.
Men jeg prøver igen med en opskrift, og håber på bedre held.
Mvh Majbrit

       Russisk æblekage  125g sukker, 75g smør, 3 æg, 100g hvedemel, 250g æbler i både  Låg:  125g smør, 125g lys farin, 100g marcipan, 2 æggehvider, 2 spsk sukker, 25g mandler  Rør sukker og smør sammen. Del æggene og rør blommerne i, en ad gangen. Rør melet i.Hviderne piskes stive og vendes i dejen.Hæld dejen i et smurt ovnfad og fordel æblerne på.Bages på nederste rille i forvamet ovn ved 170 grader i ca. 35 min.  Imens laves låget. Rør smør og farin sammen, mos  marcipanen let ud med en gaffel og rør den i .Hviderne piskes stive, kom sukkeret i og bland det hele med marcipanmassen.Skold og smut mandlerne. Skær dem på langs.  Marcipanmassen fordeles over kagen. Drys med mandlerne og forsæt bagningen i ca. 40 min. , til kagen er gennembagt og overfladen er gyldenbrun             
Tilbage til toppen
majbrit
17 feb 2010, 11:22:56
Registeret medlem #312
Oprettet: 07 sep 2009, 19:45:35

Postnr. og By: 8850 bjerringbro
Indlæg: 2175
Fastelavnsboller(Ca. 32 stk)

100g gær, 50g sukker, 1 tsk salt
dette røres sammen først
1 æg røres i
2 dl mælk
200g marg. smeltes og mælken kommes deri
hvorefter det kommes i dejen
500g mel der SKAL ikke mere mel i

Dejen skal være meget lind, hæver til dobbel størelse ca ½ time, hvorefter det rulles ud på
et let melet bord,og skæres i firkanter.
Der kommes creme og syltetøj i, de lukkes .Lukningen vendes nedaf på pladen.

Der bruges koldcreme(færdig købt) til dem.

De behøver ikke at efterhæve, men ellers ½ time.
Bages ved 200 grader i ca 10 til 15 min.

God fornøjelse

Tilbage til toppen
majbrit
17 feb 2010, 11:35:43
Registeret medlem #312
Oprettet: 07 sep 2009, 19:45:35

Postnr. og By: 8850 bjerringbro
Indlæg: 2175
Gulerodsbrud (boller)
 5dl lunken vand
 50 g gær
 5 mellemstore groftrevne gulerødder
 En eller to store håndfulde solsikkekerner ( eller andre kerner)
 3 æg
3 spsk. honning
 1½ tsk. groft salt
1 kg mel

 Vand og gær blandes først, derefter tilsættes resten og til sidst melet.Der skal ikke mere mel i ,selv om dejen er meget lind, det skal den være. Det skal røres i skålen, da det ikke kan ældes i hånden. Hæver i ca.½ time, hvorefter det sættes på plade med to skeer( der er dyppet kold vand). Husk afstand imellem. Herefter hæver de igen i 45 min. Bages ved 200 grader i 12- 15 min. eller til de er gylden. De er også gode fra fryseren af.
Tilbage til toppen
Ragdoll
21 feb 2010, 09:53:12
Registeret medlem #298
Oprettet: 24 jul 2009, 07:45:23

Postnr. og By: 2910-433 Setubal (indtil 3.3.2012)
Indlæg: 1431
Jamen så vil jeg da også være med, her kommer så den rigtig billige, meget hurtige der kan laves på nogle få minutter, også hvis der kommer uventede gæster, og som kan spises lun eller kold og som holder sig fantastisk i en dåse, men sjældent ret længe da de har en tildens til at forsvinde:

Ragdolls Russere:

Man skal bruge:

Franskbrød, af en eller anden slags, mindst 2 dage gammelt men også ældre bare det ikke er muggent.

Smør eller margarine

Sukker og kanel

Brødet skæres i skiver, smøres med smør eller margarine på begge sider, paneres i sukkerkanel blandingen, taglægges i en bradepande, bages ved 180 grader i 8-10 minutter, færdig
biglaugh.png

Knus Ragdoll




[ Redigeret 21 feb 2010, 18:48:14 ]
Tilbage til toppen
Bodil
21 feb 2010, 13:10:06
Gæst
uhmmm det skal prøves engang jeg er alene hjemme, for min mand kan ikke "  tåle "  kanel, men jeg elsker det.

Tak for tippet......
Tilbage til toppen
Gå til side  1 2 3 4 5 6 7 8 9  

Gå til:     Tilbage til toppen

Syndiker denne tråd: rss 0.92 Syndiker this tråd: rss 2.0 Syndiker this tråd: RDF
Powered by e107 Forum System